خبرسازترین چهره های غیرفوتبالی سال 90
سال 90 برای برخی از ورزشکاران و مدیران غیرفوتبالی خاصتر از همیشه سپری شد چون خواسته یا ناخواسته درگیر اتفاقاتی شدند یا مرتکب اعمالی شدند که از آنها یک چهره خبری ساخت.
به گزارش انتخاب به نقل از مهر: سال 90 برای برخی از ورزشکاران و مدیران غیرفوتبالی خاصتر از همیشه سپری شد چون خواسته یا ناخواسته درگیر اتفاقاتی شدند یا مرتکب اعمالی شدند که از آنها یک چهره خبری ساخت.
در طول سال جاری ورزش ایران مانند خیلی از سالهای دیگر چهرههای بزرگ و کوچک زیادی را به خود دید که به واسطه عملکردشان، رفت و آمدشان و یا تصمیماتشان بیشتر از همیشه جلب توجه کردند اما انعکاس رفتارهای برخی از آنها به قدری بود که تا مدتها نقل قول محافل ورزشی شدند.
جدا از ورزشکاران و مدیران فوتبالی که معمولا کوچکترین حرکت و برخوردشان بزرگترین سوژهها را میسازد، بودند ورزشکاران و مدیرانی از رشتههای غیرفوتبال که امسال را با حاشیه با بدون حاشیه گذراندند اما به هر حال چهرهتر از همیشه شدند چون با وجود نزدیک شدن به پایان سال اعمال و رفتار و خبرهای مربوط به آنها همچنان در اذهان است. مانند:
حامد حدادی؛ دادگاهی شدن در آمریکا
درگیری فیزیکی با گلناز(عسل) کربلایی نعمت معینی باعث بازجویی از حدادی دردادگاه "شلبی کانتی" شد. مشاهده خراشیدگی در ناحیه شقیقه راست و دست، سیاه شدن یکی از چشمان و خون مردگی در گردن از عوارض درگیری فیزیکی حدادی با گلناز بود در حالی این بازیکن در دادگاه ادعا کرد که این زن به خاطر سقوط از تخت دچار چنین آسیبهایی شده است.
البته پس از بازجوییهای اولیه از حدادی، قاضی "کریس ترنز" ضمن منع کردن این بازیکن از هر گونه ارتباط با گلناز او را با قید ضمانت هزاردلار آزاد کرد. هنوز پرونده دادگاهی حامد حدادی بسته نشده است حتی دو ماه پیش گلناز 22 ساله که در سن خوزه ایالت کالیفرنیا دانشجو است با حضور در دادگاه منطقهای مدعی شد که هزینههای درمان جسمانی و روان درمانیاش بالغ بر 250 هزار دلار شده و به همین خاطر شکایتنامه جدیدی را تسلیم دادگاه کرد تا حدادی این خسارت را پرداخت کند.
حمید سجادی؛ مورد تائید مجلسیها نبود
وقتی سازمان تربیت بدنی با وزارت جوانان ادغام و وزارت ورزش و جوانان تشکیل شد، حمید سجادی، معاون وقت سازمان با تائید و حمایت دولت کاندیدای حضور در راس وزارتخانه تازه تاسیس شد اما جلسه علنی مجلس شورای اسلامی که 31 خردادماه برای رای دادن به سجادی تشکیل شد پس از بررسی صلاحیت گزینه پیشنهادی دولت با 137 رای مخالف به حمید سجادی برای نشستن روی صندلی وزارتخانه تازه تاسیس ورزش و جوانان رای اعتماد ندادند.
محمد عباسی؛ از وزارت تعاون تا وزارت ورزش و جوانان
حضور مدیریتی در یک عرصه بدون داشتن تخصصهای لازم کافی است برای اینکه وی در بدو ورودش خبرساز شود مانند محمد عباسی که یکی از مهمترین محورهای خبری امسال بود. وی که وزیر تعاون بود در نیمه نخست امسال و به دنبال تشکیل وزارت ورزش و جوانان با حکم ریاست جمهوری به عنوان سرپرست این وزارت خانه منصوب شد در حالیکه کمترین تجربه ای از فعالیتهای مدیریتی در عرصه ورزش را داشت با این حال وی در جلسه علنی رای اعتماد به وزیر پیشنهادی دولت برای وزارت تازه تاسیس ورزش و جوانان رای موافق گرفت و به عنوان نخستین وزیر این وزارت خانه معرفی شد.
مهماندوست؛ استعفای بدون بازگشت
سرمربی تیم ملی تکواندو یعنی رضا مهماندوست 25 میلیون ریال حقوق از فدراسیون دریافت میکرد تا اینکه کمیته ملی المپیک هم ماهیانه مبلغ 50 میلیون ریال برای وی در نظر گرفت. در همین راستا از سوی کمیته ملی المپیک مبلغ 300 میلیون ریال به عنوان حقوق مهماندوست به حساب فدراسیون تکواندو واریز شد اما این فدراسیون نه تنها حقوق 25 میلیون ریالی وی را قطع کرد بلکه شش ماه حقوق کمیته ملی المپیک را نیز پس از کسر ما به التفاوت حقوقش به حساب او واریز کرد.
مهماندوست هم در اعتراض به این موضوع از سرمربیگری تیم ملی تکواندو استعفا کرد و مسئولان فدراسیونها با وجود در پیش بودن بازیهای حساس المپیک با این استعفا موافقت کرد. البته مهماندوست پس از استعفا گفت که از همین حالا روزی را میبینم که دوباره به دنبال من میآیند. همچنین طبق نظرسنجی مجله رزم آرا، مهماندوست بهترین مربی رزمی در سال 90 شد.
مجلسیها به سجادی برای حضور در وزارت ورزش و جوانان رای اعتماد ندادند
سعید معروف؛ کنارهگیری از تیم ملی والیبال
سعید معروف طی سالهای گذشته یکی از بازیکنان ترکیب اصلی تیم ملی والیبال بود که حتی بارها موفق به کسب عنوان بهترین پاسور آسیا در رقابتهای مختلف هم شد اما این بازیکن امسال به یک باره از همکاری با تیم ملی کناره گیری کرد! معروف در حالی از تیم ملی والیبال کناره گیری کرد که این تیم در آستانه رقابتهای مهم انتخابی لیگ جهانی و قهرمانی آسیا بود. این بازیکن پس از اعلام کناره گیری گفت که در این مقطع زمانی صلاح دیدم در تیم ملی نباشم اما پر واضح بود که تاکید "خولیو ولاسکو" روی امیر حسینی و دعوت از وی به اردوی تیم ملی دلیل اصلی کناره گیری معروف بود.
البته سعید معروف در رده باشگاهی هم خبرهای زیادی را معطوف به خود کرد چون دو قرارداد رسمی ثبت کرد! او پس از جدایی از داماش با گیتی پسند قرار داد منعقد کرد و تمریناتش را با این تیم اصفهانی شروع کرد اما به گفته خودش وقتی مسئولان گیتی پسند در مورد مبلغ توافق شده زیر حرفشان زدند و برایش شرط و شروط گذاشتند، به تیم کاله پیوست. البته در این جابهجایی هم رد پای امیرحسینی دیده میشد چون پس از جدایی سعید معروف از گیتی پسند، حسینی در ترکیب این تیم قرار گرفت.
احسان حدادی؛ اولین مدال آور جهانی در دوومیدانی
شهریورماه امسال دوومیدانی ایران برای اولینبار در طول تاریخ صاحب مدال جهانی شد. این مدال در جریان مسابقات قهرمانی جهان که در دایگو کره جنوبی جریان داشت و توسط احسان حدادی به دست آمد. حدادی در ماده پرتاب دیسک این رقابتها به مدال برنز دست یافت و با کسب این مدال و البته رکورد 66 متر و هشت سانتیمتر برای دومین بار متوالی صاحب سهمیه المپیک هم شد. البته ادعاهای حدادی پس از بازگشت از کره جنوبی بیشتر از مدالش جلب توجه کرد! او در آستانه آغاز مسابقات باشگاهی دوومیدانی گفت که امسال در ازای گرفتن 100 میلیون تومان برای یک سال قرارداد میبندم در غیر این صورت ترجیح میدهم بدون تیم باشم. البته افت دارد که مطرحترین و تاپترین دوومیدانی کار ایران و آسیا بدون تیم باشد!
یزدانی خرم؛ پایان مدیریت در ورزش
پایان مدت زمان قانونی ریاست در فدراسیون کشتی بهانهای شد برای اینکه مدیریت طولانی مدت یزدانی خرم در ورزش به پایان برسد. یزدانی خرم که مدت 17 سال رئیس فدراسیون والیبال بود، با خداحافظی از اهالی این رشته وارد گود کشتی گیران شد و مدیریت ورزشیاش را در میان گوش شکستهها ادامه داد. وی از از اردیبهشتماه سال 85 مسئولیت فدراسیون کشتی را بر عهده گرفت و حتی امسال برای حضور دوباره در مجمع انتخاباتی این فدراسیون هم کاندیدا شد اما پیش از برگزاری مجمع حجت الله خطیب از سوی وزارت ورزش و جوانان به عنوان سرپرست فدراسیون کشتی منصوب شدو اینگونه مدیریت یزدانی خرم به پایان رسید. یزدانی خرم با منع سازمان بازرسی کل کشور از کشتی رفت.
بهداد سلیمی؛ شکستن رکورد رئیس
چهره یکی از ورزشکاران خبرساز و البته موفق امسال در جریان هفتاد و نهمین دوره مسابقات وزنه برداری قهرمانی جهان مشخص شد. آنجا که بهداد سلیمی در وزن فوق سنگین رکورد حرکت یک ضرب که پیش از این و برای مدت هشت سال در اختیار حسین رضا زاده بود را شکست و به مدال طلا دست یافت. در جریان این رقابتها که در پاریس برگزار شد، سلیمی پس از مهار وزنههای انتخابی در حرکتهای اول و دوم، در حرکت سوم با انتخاب وزنه 214 کیلوگرمی به رکورد 213 کیلوگرمی رضازاده حمله کرد و موفق به مهار این وزنه شد. بدین ترتیب سلیمی با جابهجایی رکود رئیس فعلی فدراسیون وزنه برداری به مدال طلای فوق سنگین در جهان دست یافت. سلیمی همچنین ورزشکار برتر انجمن ورزشی نویسان (ایپس) در سال 2011 شد.
فدراسیون تکواندو خیلی سریع با استعفای مهماندوست - مربی موفق تیم ملی - موافقت کرد
رسول خادم؛ بازگشت پس از هفت سال
قهرمان مسابقات کشتی آزاد المپیک 1996 آتلانتا یعنی رسول خادم که سال 2004 از جمع اهالی کشتی جدا شد امسال با بازگشت دوباره اش به این عرصه یک چهره خبری به خود گرفت. خادم به دنبال پایان دوره فعالیت محمدعلی صنعتکاران وارد فدراسیون شد و مسئولیت وی در سمت مدیریت تیم های ملی را بر عهده گرفت.
ندا شهسواری؛ اولین بانوی المپیکی در تنیس روی میز
تینس روی میزایران تا به امسال هیچ وقت در بخش بانوان صاحب سهمیه المپیک نشده بود اما این طلسم امسال توسط ندا شهسواری با برگزاری رقابتهای قهرمانی آسیای میانه و انتخابی المپیک در تهران شکسته شد. ندا شهسواری در پایان این رقابتها با مجموع 6 پیروزی و یک شکست نخستین بانوی المپیکی تنیس روی میز ایران لقب گرفت و همراه با نوشاد عالمیان سهمیه حضور در بازیهای المپیک لندن را کسب کرد.
بهداد سلیمی با شکستن رکورد حسین رضا زاده المپیکی شد
محمد بنا؛ مرهم فیلا
قهرمانی ایران در مسابقات 2011 آسیا، جام جهانی بلاروس و به خصوص موفقیت در رقابت های جهانی ترکیه که طی آن تیم کشورمان با کسب دو مدال طلا و یک برنز موفق شد بهترین نتیجه تاریخی کشتی ایران را به دست آورد باعث شد تا امسال محمد بنا با انتخاب فدراسیون جهانی کشتی (فیلا) و تائید "رافائل مارتینتی" در جایگاه برترین مربی کشتی فرنگی جهان و برابر با یک آمریکایی به عنوان برترین مربی کشتی آزاد جهان قرار بگیرد. موفقیت های بنا با کشتی گیران فرنگی کار در حالی به دست آمد که این مربی در یک مقطع به خاطر وجود مشکلات اعلام کناره گیری کرد و در آستانه مسابقات جهانی هم با دوپینگ دو نفر از امیدهای مدال آوری تیمش و بعد از آن همگروهی دو نفر دیگر با ورزشکاران رژیم اشغالگر قدس مواجه شد با این اوصاف انتخاب فیلا مرهمی بود بر تمام دردها و بحران ها "بنا" کشتی ایران.
علیرضا امینی؛ وداع با جودو
مدیریت فدراسیون جودو از اردیبشتماه سال 1388 بر عهده علیرضا امینی بود. امینی به واقع از سال 1370 به عنوان مربی تیم ملی جودو مشغول به کار در فدراسیون جودو شد و پس از آن و تا پیش از سرپرست شدن، مسئولیتهای مدیر فنی و نایب رئیسی را هم تجربه کرد. اما هیچ یک از کارها و فعالیتهای وی طی این مدت به اندازه رفتنش و به نوعی برکناری اش منجر به خبرساز شدن وی نشد.
برکناری علیرضا امینی در اولین روز از آخرین ماه امسال و به دنبال حواشی ایجاد شده در رشته المپیکی جودو و ناکامیهای ورزشکاران این رشته در رقابتهای بینالمللی به خصوص پیکارهای گزینشی المپیک و با تصمیم وزارت ورزش و جوانان انجام شد که طی آن محمد علی رستگار جانشین وی شد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 22,ژانویه,2025